Nytt og bedre liv, igjen.

Jeg var hos legen for tre dager siden. Der fikk jeg mer eller mindre beskjed om å slanke meg. Alt jeg klaget over kunne nok bli bedre av å få fjernet litt bukfett. Pussig 🤔

Jeg har jo vært inne på tanken selv, rett som det er, -faktisk. Men nå har det seg slik at jeg har et par medfødte brokk i mellomgulvet og det blir litt ubehagelig når fettet tyter opp der. Jeg har også kommet i snorke noe helt forferdelig alderen, og vektklassen, i følge legen.

Jeg måtte spørre min mann da jeg kom hjem, om jeg virkelig snorker?!? Jeg sover jo, så jeg vet jo faktisk ikke.

Mannen bekreftet legens mistanker om heftig snorking. Han er i grunnen søt den mannen min, som ikke har nevnt det med et ord tidligere, og som heller ikke har hjerte til å vekke meg. Annet enn når jeg tydeligvis slutter å puste.

Sååååå…. Prosjektet slanke seg til mindre ubehag og bedre helse er herved igangsatt. For n’te gang.

Jeg tenker at om jeg starter et nytt og bedre liv ofte nok så må det vel hjelpe litt etterhvert.

Jeg er veldig dårlig til å slutte med ting, som f.eks å spise. Men jeg er ganske flink til å begynne med ting, så det blir min innfallsvinkel. Jeg begynner å forbrenne mer, tenker jeg.

Så jeg tar med min snart 70 år gamle /unge mor på intervalltrening med staver. Rett borti svingen her er det en egnet bakke, uten biltrafikk.

Vi overlevde det.

Men jeg vet ikke om det var nok innsats til å forbrenne 2 is, 6 kjeks, rømmedressing, og et unødvendig stort antall knekkebrød med Mills ekte majones og spekepølse til kvelds.

Dagen etter sykler jeg på min DBS fra 1968. Damesykkel av beste kvalitet. Jeg sykler til naboen for frokostkaffe og filosofiske samtaler. Jeg sykler hjem igjen også.

Jeg har til og med kjøpt meg selvlysende neongul sykkelhjelm og vest. Litt redd for turister i bobiler som koper og glaner og sjanger etter veien.

Og enda mer redd for sinte bilister som tror jeg er en sånn kriserammet gubbe i kondomdrakt. Jeg tror jeg må få en blomsterkasse på bæreren så de skjønner at dette er kjærringtrim på vei til bedre helse og kaffeslabberas.

Senere samme dag gikk jeg og min gode venninne, som også har litt helsefaglig fasong på en 30 minutters motbakketur til Kaffestein. Nydelig tur, og vi klarte faktisk å ikke skravle oss helt bort, så vi fikk opp pulsen rett som det var.

Kanskje det ble nok forbrenning til å gjevne ut 1 is, 4 kjeks med ost, og et par runder med kveldsmat 🤔

I dag har jeg gjennomført et treningsprogram jeg fikk ved Valnesfjord helsesportsenter. Det skal vist være veldig bra for meg og min dels stive og dels lealause kropp. Det tok hele 50 minutter. Bra jeg har ferie.

Da det var gjort tok jeg sykkelen fatt igjen. Og syklet til «sentrum» for å levere noen papirer for min mann. Jeg overlevde det også. Klarte akkurat å rekke frem til sykkelveien før fergetrafikken kom i land. Takk og lov.

Det ble en kaffepause ved lokalbutikken mens ferga tømtes. Der var det gubbetreff og trollkrem. Jeg spiste ikke trollkrem. Jeg liker ikke trollkrem, så det gikk greit å motstå.

Vel hjemme igjen, fortsetter jeg med en øvelse her og en øvelse der. Jeg bare lar vær å gå inn, så unngår jeg kanskje kjøleskapet.

Avslutter formiddagsøkta med yoga og soling på terrassen. Jeg er fri for is og majones så nå kanskje det hjelper litt.

Så får vi se hvor lenge mitt nye og bedre liv varer denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: