Sommerklær?

Plutselig skulle vi kanskje på ferietur. Jeg fikk beskjed om å pakke for hetebølge. Hetebølge?

Jeg har ikke en garderobe tilpasset hetebølger! Jeg har en litt arktisk-inspirert polar garderobe!

Jeg letter fortvilt mellom ullsingleter, ull-T-skjorter, ulljumpre, ullkjoler, ullskjørt, ullbukser, ullstrømpebukser, ullsokker, ullstrømper, ulljakker og ullgensre.

Jeg finner en bikini med dårlig strikk, stakkars, fra 2010. Det hvite mønstret har blitt grått. Det har for såvidt det sorte også blitt. Fra sort-hvitt til gråtoner altså. Bikinien er ikke i ull, da.

Hva må man ha på seg under en hetebølge? Minst mulig? Eller bør man dekke seg til med flagrende gevanter?

Jeg finner en badedrakt blant all ulla. Den kan brukes. Den har fortsatt elastikk og opprinnelig farge.

Etter en runde med «rydding» har jeg klart å finne frem 4 bomullstopper, en avklipt dongeribukse som vikarierer som shorts. Jeg trodde egentlig jeg hadde en sånn kjøpt shorts, men nei. Så fant jeg noe treningstøy som har såpass glorete farger at det kan gå som sommertøy.

Jeg tenker med meg selv at jeg trenger virkelig å kjøpe sommerklær.

Jeg søker på nett. «Singlet». Jeg tror de derre cookiene i PCen er vel justert. Jeg havnet øyeblikkelig på ullsinglet. Jeg kjøpte selvfølgelig en. Det er tross alt mest vinter her. Brun vinter, grå vinter, hvit vinter og våt vinter.

Men først er det høst tenker jeg. Deilig høst med bær og farger og lukter og skarp luft og…. Jeg tror kanskje jeg trenger en ny ulljakke til kjølige dager, og kanskje en ullkosebukse til kakao, og kanskje en ullnattkjole til kalde vinternetter.

Godt fornøyd med handelen pakker jeg mine fire bomullstopper og den avklippte dongeribuksa i kofferten. Hvor lenge varer en hetebølge, uansett? Jeg kan ligge i vannet i badedrakt med elastikk i opprinnelig farge hvis det blir for ille.

Eller så kan jeg være inne. Jeg bor jo ikke i polare strøk fordi jeg elsker hetebølger og gjennomtrengende solskinn døgnet rundt, selv om det også har sin sjarm.

Dessuten er ull egentlig velegnet som normalt sommertøy nord for polarsirkelen. Det holder deg varm når det er kaldt, tørker raskt, er luftig og lett, hindrer at mygga rekker frem med stabelen sin, varer en liten evighet, forhindrer lukt og farger ikke av. Så da er jeg pakket og klar.

En tanke om “Sommerklær?

  1. God tur i varmen. PS Du kunne lånt sommer greier av meg. Jeg har jo flyttet fra varmen, til polare strøk, så lette sommerkjoler og slikt er ledige.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: