Learning by doing.

Jeg har impulskjøpt meg en akvarellbok.Jeg har enkelte svakheter og denne boka traff rett i kjøpeimpulsen min.Lære noe raskt. Lære og raskt i samme setning er en innertier.På de kursene jeg har tatt så lang har jeg lært ganske mye. Blant annet har jeg lært at det er lurt å herme etter andres arbeid. Det kan jeg lære masse av. Det er også lurt å male samme motiv flere ganger. Det er litt kjedelig, men fryktelig effektivt. Vanligvis i alle fall.Jeg har funnet er motiv som jeg skal prøve å kopiere.Malt med kun to farger. Noe som også er en utfordring for meg. Jeg har en tendens til å ville bruke masse farger.Første forsøk. Jeg er et stykke unna originalen. Papiret bokler fordi jeg er for lat til å preparere det og spenne det opp hver gang. Jeg er ikke så nøye på første forsøk. Målet er å finne ut av farger og komposisjon. Her har jeg bommet med høyden på bygget og fargene blandet seg ikke helt som jeg ville.Jeg går litt mer seriøst til verks på andre forsøk. Bruker et stødigere papir og taper det fast.Litt bedre plassering av bygninger, fortsatt et godt stykke unna originalen. Og fargene vil ikke gjøre som jeg vil.Tredje forsøk. Tilbake til glatt papir, taper, knøvler, krøller og plages.Gikk tom både for tålmodighet og akvamarin.Pøser på med feil rødfarge og det er for sent å ta seg innResultatet ble «De dødes øy» eller «Sunket kirkegård» i fargene Paynes gray og ukjent rød i stedet for originalen som ser slik utSom dere skjønner er det ikke så lett å herme etter andres arbeid, men jeg lærte mye selv om det ikke ser slik ut på mitt tredje forsøk. Men jeg har lært så mye, at når jeg bruker det jeg har lært, sammen med noe jeg kunne fra før, bruker mine fargevalg og maler det som opptar meg for tiden så får jeg en original og ikke en kopi.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: