Høsten er min tid

Og nå er den her. Det ligger i luften. Lyset endrer seg, fjellene får konturer man ikke kan se ellers på året, det blir stille igjen, luktene forandrer seg. Jeg liker det

Men høst er også vemodig, og den bringer alltid forandringer på flere plan. Det er skolestart. Unger begynner på skolen, unger begynner på ungdomsskolen, og på videregående, og unger blir voksne og flytter hjemmefra.

Høsten er en tid for å begynne på nytt med hverdager. Ferietid er over og unntakstilstander roer seg ned. Turistene drar hjem og det blir bare kjente fjes på butikken igjen.

Høst er en tid sammensatt av overflod, forandring og død. Det er nå vi kan høste alt som er modnet. Det haster før det blir overmodent og råtner. Nå bugner det.

Bland annet av markjordbær ❤

Jeg har ikke sett så mye og så store markjordbær før. Jeg har mumset og mumset.

Markjordbærsyltetøy tenker jeg, men det er umulig. Jeg klarer i alle fall ikke la være å spise etterhvert som jeg plukker. Jeg blir hemningsløst lykkelig.

Ella lærer å sette pris på markjordbær, hun også. Jeg deler gjerne med henne, hun er ikke like villig til å dele med meg.

Det er først til mølla som gjelder, men jeg mistenker at hun er mer fargeblind enn hun er villig til å innrømme.

Markjordbær bare plutselig er der, klar for å spises. Som naturens konfekt. Jeg har rotet meg langt unna stien og klatret både i sand og berg for å få tak i en håndfull til.

I prosessen finner jeg villbringebær ❤ Lykke! Jeg mumser og deler med hunden og glemmer både tid og sted. Jeg er enkel sånn.

All overfloden kommer samtidig med at alt går i dvale eller dør. Høsten sier mer enn noen annen årstid at tiden går. At livet er forgjengelig og sårbart. At døden kommer ett steg nærmere.

Denne kombinasjonen av naturens livsviktige gaver og starten på dvale og død gjør meg takknemlig for hver dag.

Vi glemmer så lett at menneskeheten er avhengig av naturens gaver. Vi glemmer rett som det er at vi òg er en del av den samme naturen.

Hente nypoteter og gulrøtter rett fra jorden. Hvor mange kan gjøre det i vår tid? Spise varme bær rett fra lyngen? Høste og sanke rett fra naturen, det er en verdifull, ja faktisk livsviktig ting.

Nyt høsten!

Liker du langsombloggen min, så del gjerne 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: