🙄 Valgkamp igjen 😳

Kunsten er å få folk flest til å tro at det mulige er umulig, og så selge «løsningen» rådyrt.

Årets kampsak er ikke miljø, eldreomsorg, skole eller rettferdighet i verden. Det er jo bagateller i den store sammenhengen.

Bompenger derimot, det er viktig, det. Det er noe som vekker engasjement i landet.

At vi har fått vår andre helnorske hat-terrorist kommer helt i skyggen av viktige ting som hvorvidt by eller bygd skal betale for veiutbygging i mor Norge.

Det startes nye partier og det ropes høyt. I mens, her i min lille del av verden har vi fått et par kilometer med gjenbruksasfalt lagt på en oppgradert kjærrevei over ei myr. Og vi er mest forbauset. Forbauset over at veien faktisk fortsatt er på samferdselskartet.

Vi har ikke noe «Nei til fergebillett» parti, selv om landet ville vært delt helt i to, og ca en tredjedel av Norge ville vært uten kontakt med hovedstaden uten fergene.

Vi betaler fergebilett, selv om ferga er en del av E6, og vi betaler bompenger rett som det er.

Vi betaler bompenger rundt hver eneste by når vi må dit. I tillegg til kilometeravgift på forsikring, veiavgift og drivstoff uten konkurranseutsatt priser

Vi ser ikke en dritt igjen av pengene her, 20-30-40 mil utenfor bygrensen, langt unna ladestasjoner, gratis el-sparkesykler og kollektivtrafikk med avgang hvert femte minutt.

Jeg kunne ikke vært mer uinteressert i noen annen sak enn jeg er i bompenger! Og den tragedien det er at det i strøk med busstetthet som mygg på Finnmarksvidda og milevis med sykkelfelt, skal være nødvendig å betale ekstra for å få kjøre i kø, alene i bilen, med matpakken, DAB radioen og mobilen på handsfree. Uten å møte en eneste dårlig skodd kamikaze-trailer på holkeføre. Klart det er urettferdig at de må betale for isfrie, firefelts veier under tak, i tunneller som til og med har både nødutganger og lys!

Heldigvis er det mindre presserende saker som opptar våre kommunepolitikere. Saker som hvilke skoler klarer vi å finansiere og hvilke må vi legge ned, eventuelt la foreldrene overta? Hvilke eldre er syke nok til å få sykehjemsplass? Og hvilke barn skal få den tilrettelegging de har krav på? Å holde hodet over vannet, så vidt, er målet.

Hvor skal en liten halvsammenslått, tospråklig robekkommune hente pengene fra?

Kanskje vi kan sette opp en bomstasjon på E6, et stykke før fergeleiet?

Kanskje vi kan ta kommunalt bilberging-skatt for hver utenlandske trailer som ligger i grøfta?

Kanskje vi kan innføre fiskemoms på all laks og torsk som passerer fylkesgrensa?

Kanskje vi kan sette opp kortautomat i tunnellene, og la folk betale for 15 minutter med lys?

Kanskje vi kan sette opp parkometer på alle møteplassene langs smale veier, så bobilturister kan betale når de likevel stopper der?

Kanskje vi kan sette ©®™ på utsikten, slik at all norgesreklame med bilder tatt nord for Dovre må betale for rettighetene til å bruke dem?

Eller kanskje staten kunne bevilget litt mer penger til kommuner? Næh….

Det er om å være løsningsorientert! For det nasjonale overskuddet blir sansynligvis brukt til å tørke makteliten bak.

Bompengepartiet? Pøh! Jeg er ikke imponert over kampsakene i sentrale strøk.

Og for å siter en del forståsegpåere «De har jo valgt å bosette seg slik, det kan jo ikke vi ta hensyn til»

Det er sansynlig at de som er flest klarer å skrike høyest, denne gangen også. De har i alle fall nok av folk som vet å fyre oppunder så det ser skikkelig viktig ut.

Derfor er det ekstra viktig å lese partiprogram og sjekke hvilke andre saker de sier noe om, men som ikke får like mye medieoppmerksomhet. Saker som kommer til å påvirke kommunene rundt om i mye større grad enn bompenger.

Godt valg, folkens.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: