Valgets kval.

Jeg prøver å finne ut av hvem jeg skal stemme på i kommunevalget. Jeg har ikke leste meg opp på lokalpolitikken i usosiale medier, siden jeg ikke har temperament til slikt. Jeg lider av innlevelsesevne og blir alt for fort veldig engasjert i ting jeg ikke kan gjøre noe med. Men jeg har lært, så jeg leser partiprogram.

Innimellom lesinga prøver jeg å koble av med litt maling. Gouache, denne gangen. En maling med mye pigment.

Det var valg som ikke var særlig vanskelige. Jeg vet hvordan gouache oppfører seg, sånn noenlunde i alle fall. Jeg valgte gouache uten store problemer. Jeg kunne valgt akvarell av ymse kvalitet eller akryl i flere varianter, men jeg tok et informert valg ut fra hvilket resultat jeg ønsker i dag.

Jeg har sikkert ti forskjellige typer papir. Det er dobbelt så mye å velge i, som lokalpolitiske partier. Likevel klarte jeg å ta et informert valg, basert på konkret vurdering. Ganske raskt til og med. Jeg valgte grovt papir.

Jeg starter med blått. Fire forskjellige blåfarger. Alle har forskjellig kvalitet og forskjellige nyanser. Hvis noen spør hva jeg liker best, så går det ikke. De er fine alle sammen.

Jeg fyller på med rødt. Tre forskjellige rødfarger. De blander seg umerkelig inn i det blå, og lager flere nyanser av fiolett og lilla. Ja, til og med brunt, grønt og grått dukker opp. Jeg trenger ikke velge én farge fremfor en annen. Sammen lager de et bilde som plutselig er ferdig, nesten uten at jeg har gjort noe.

Men så kommer valgets kval inn igjen. Skal jeg fortsette? Skal jeg stoppe her? Hvis jeg skal fortsette, hva skal jeg gjøre da? Jeg er tilbake til samme problem som ved kommunevalget. Jeg må ta en avgjørelse basert på 10% erfaring, 40% gjetning, 30 % synsing, og resten flaks.

Jeg finner ut at bildet mitt er ferdig. Jeg maler ikke noe videre på det. Hva jeg skal gjøre med kommunevalget derimot, det vet jeg fortsatt ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: