Hvem kan jeg stemme på?

På jakt etter en livbøye.

Jeg treng et nytt politisk parti å stemme på til neste valg. Et annerledesparti. Et parti som skjønne at det å være tillitsvalgt for resten av befolkninga betyr å spørre dem det gjelder «Hva trengs her for at din hverdag skal fungere?» Et annerledesparti som høre på folk, som er villig til å investere i HELE landet, og ikke bare i midtbyen. Et parti som er villig til å være litt upopulær blant de rikeste, og snakke om felles ansvar for alle. Et parti som ikke er kjøpt og betalt, eller oppfostret med partipisken bak speilet.

Jeg ønsker meg et annerledesparti som ikke har makt som hovedmål, eller hevn. Et parti som er opptatt av å ta vare på folk flest og vanlige arbeidsplasser. Ikke et parti som er mest opptatt av å rope og skrike «Jammen de gjorde sånn da de fikk bestemme, så da er det bare rett og rimelig at vi skal få være like dumme» Jeg vil gjerne ha er parti som kan si «Nei, det der ble ikke så bra, kanskje vi skal gjøre det på en annen måte» når de gjør feil. For feil gjør alle som gjør noe.

Så ønsker jeg meg sånne gammeldagse tv debatter, hvor folk fikk sin tilmålte tid, og fikk snakke ferdig. Jeg hater disse politiske showdiskusjonene med avstemming etterpå om hvem som var «banens» beste.

Jeg ønsker meg et annerledesparti som tenker at helsevesenets oppgave er omsorgsarbeid, og at kvaliteten på tjenesten blir vurdert ut fra hvor god omsorg pasienten fikk, og ikke ut fra hvor stort økonomisk overskudd helseforetaket har.

Jeg ønsker meg et parti som synes trygghet, tillit, glede og vennskap er viktige ting i et menneskeliv, og derfor gir rom for mange lærere, førskolelærere og kulturskolelærere i alle klasser.

Jeg ønsker meg et parti som synes det er viktigere at folk har en jobb, enn hvilken jobb de har. Et parti som likestiller ambulansepersonell og hjertekirurger på statusskalaen.

Et parti som anerkjenner bønder, fiskere, sjøfolk, snekkere, hjelpepleiere, helsesøstre, jordmødre, rørleggere og sjåfører som viktige i samfunnet. Like viktige som rikssynsere, statsvitere, kommunalrådgivere, finansanalytikere og IT.

Jeg trenger et parti som skjønner at det å ha en jobb er mye mer enn å få lønn. Og at det å ha en utdannelse er mye mer enn å kunne si det læreren vil høre.

Jeg vil ha et parti som tør tro på fremtiden! Som tør bruke penger på å bygge fremtiden! Et parti som sprer håp, pågangsmot, tiltakslyst og arbeidsglede!

Jeg finner ingen slike partier, så hvem i alle dager skal jeg stemme på da?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: