Lyssky linselus.

Å være kronisk kreativ, med et ekstremt behov for å uttrykke meg på alle tenkelige måter, samtidig som jeg er fryktelig utilpass i sosiale sammenhenger, med en moderat grad av sosial angst er en utfordring.

Jeg må jo bare utfordre meg selv og mine redsler. Alle mennesker er redd for noe. Mer eller mindre rasjonelt. Jeg har ikke møtt noen som ikke har en eller annen fobi eller angst.

Mange fobier og redsler er mer eller mindre akseptert. Flyskrekk, edderkoppfobi, høydeskrekk, vannskrekk, redsel for slanger, tannlegen, strømgjerde, drukning, mørke og å tale til en forsamling er alle utbredte og «godtatte» redsler.

Begynner du derimot å snakke om redsel for sopp, sengemidd, gress, dagslys, såpebobler og snøfnugg så blir folk straks mindre villig til å bære over med deg og vise forståelse.

Jeg er ikke så veldig redd for de tingene som er vanlig å være redd for. Jeg er ikke redd for mus, edderkopper, tannlegen eller å tale i forsamlinger.

Jeg har derimot vært grusomt redd for veps, høyder, å være ombord i ting som tipper, slikt som karuseller, gyngestoler og småbåter med fulle folk som hopper, og å synge når noen hørte meg.

Det siste, å synge når noen hørte meg, var ikke noe morsomt. For jeg elsker å synge. Men når man aldri synger så blir man ikke særlig flink til det heller. Jeg fikk noen stygge kommentarer tidlig i livet fra folk med autoritet, som raskt gjorde slutt på min sangutvikling.

Heldigvis er det aldri for sent å lære noe nytt. Så takket være to særdeles hyggelige, tålmodige og dyktige musikere som har forbarmet seg over meg et par år, så har jeg motet meg opp til å synge sammen med en av dem her, og delt det på YouTube. Hvis ikke det er eksponerings-terapi på sitt tøffeste så vet ikke jeg.

Det har vært en lang prosess, mye svette, mange tårer, mange klemmer, flere opptak og mye skam og rødming. Å høre seg selv synge helt feil på opptak er grusomt. Jeg glemmer både tekst og melodi når jeg blir stressa nok, og jeg blander melodi og refreng, og tar gjerne deler av en annen sang i tillegg.

Men, nå har vi laget en helt egen sang. Håper dere liker den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: