Å male blomster…

Å male blomster er rangert ganske langt ned på statuslista i kunstverden. Allerede i riktig gamle dager var malerier av blomster rangert etter kampscener, portretter, historiske skildringer og landskap.

Blomstermalerier og stilleben ble svært ofte malt av kvinner. Kvinner fikk tidligere ikke lov til å delta på kunstklasser hvor det var mennesker som var modeller. Vi fikk selvfølgelig heller ikke delta på klasser i akt maling. Nakne mennesker var ikke noe for sarte kvinner🤪

Så de kvinnene som ble store malere i historisk perspektiv, de malte seg selv, sine barn og hverdagsliv. Noen få ble så anerkjent i enkelte hoff, at de fikk male dronninger og prinsesser.👑 Det var en liten dose løselig gjenfortalt kunsthistorie.

Blåveis

Selv maler og tegner jeg blomster som hvile, meditasjon og bare for å hygge meg.

Arbeidsbordet

Jeg bruker både akvarell, gouasj, tusj, blyanter og fargekritt. Jeg er ikke så opptatt av realisme, men farger derimot. Farger er viktig for meg.

Ringblomster

Jeg har en periode hvor prikker har blitt en viktig del av prosessen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: