Viktige ting

Av alle de viktige tingene i livet, finnes det en liten ting. En liten ting som ikke akkurat skriker om oppmerksomhet, men som er ekstremt viktig. Desverre er det slik med de fleste superviktige ting, at de egentlig ikke merkes noe særlig.

Pusten for eksempel. Vi ofrer det knapt en tanke. Søvn – søvn er bortkastet tid. I alle fall i ungdommen. Men så. Den dagen du ikke får sove, da oppdager du hvor viktig det er. Og får du ikke puste, ja da er det plutselig viktig. Det var ikke noen av disse tingene jeg tenkte på, men det jeg tenker på er minst like viktig.

Jeg er ikke sikker på hva det heter en gang. Det ligner på hvile, men hvile, som også er veldig viktig, er noe man gjør når man er sliten. Så det er ikke helt det samme. Noen kaller det for «Å bare være» men jeg synes ikke det er helt dekkende. Kanskje ligner det litt på mindfullnes og aktiv tilstedeværelse? Men slike begreper har et snev av forventning om fokusert analyse i seg.

Nei, det jeg tenker på det er den tilstanden du har når du ligger på ryggen i gresset og ser på skyene. Eller når du koser deg med å gjøre ingenting, eller når du gjør noe du koser deg med uten å stresse med alt annet du «burde» gjort. Jeg kaller det for å svime rundt, sose i sin egen verden eller bare sitte å kope.

Det er et grunnleggende element i å nyte livet. Fokusere på noe som er ekte, gratis og tilgjengelig uten anstrengelse. Glede seg over noe som er akkurat her og nå. Bare være tilfreds med det som ér en liten stund.
Dette er like viktig som pust og søvn. Uten denne svimingen og sosingen blir livet borte. Det bare fyker forbi, skjer mens du har helt andre planer. Ungene blir voksne, relasjoner dør, helsa ødelegges av stress, livet blir meningsløst og til slutt forsvinner den du en gang var, som du var ment å være.
Sosing er ikke effektivt, lønnsomt eller konkurransedyktig, men plutselig en dag er det livsviktig.

Å ligge i grønne enger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: