Å bestemme seg…

Jeg er en ræcer på å bestemme meg. Jeg gjør det om og om og om igjen. Nå som jeg driver å lærer meg hjemmeside må jeg bestemme masse. Det er ikke store livsviktige avgjørelser, men det betyr ikke at de ikke er vanskelige.

Hvor skal tingene være? Hva skal få være med, og hva må bort? Hva er bra nok, og hva er for dårlig? Hva vil jeg oppnå med siden min? Hvordan skal jeg i tilfelle få det til? Dette er prosesser man må gå gjennom også i livet ellers. Bestemme retningsvalg. Eller ta tilpassningsvalg når retningen blir endret av omstendigheter utenfor din kontroll.

Å vurdere hva som skal få være med videre i livet, og hva man er ferdig med, er heller ikke enkelt. Det er så mange faktorer som gir oss bindinger til ting. Hvor mye arbeid, energi og penger har du lagt i det? Hvem fikk du det fra? Hvilke minner vekker det?

Sånn er det med følelser og holdninger også. Noen blir utdaterte og må revurderes. Andre er det vanskelig å gi slipp på. Så når jeg skal lage hjemmeside så pirker alle disse spørsmålene litt i livet mitt også, og omvendt.

Verdivalg

Jeg synes det er viktig å ta avgjørelser ut fra egne verdier. Det er ikke alltid like lett, spesiellt ikke hvis mine verdier kræsjer med resten av verden sine verdier. Men om man må gå på tvers av egne verdier over tid, så tærer det på psyken og sjela. Det kan altså vær lurt å ta det på alvor, selv om det kan virke mindre betydningsfullt enn andre ting som presser på.

Hva er dine verdier? Hva veier tyngst når du skal bestemme deg for hva du skal gjøre nå?

Det eneste bestandige er forandringen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: