Absolutt Abstrakt, prosessen bak…

Serien består av 8 bilder, akryl på lerret. Forskjellige størelser.

Jeg startet arbeidet med planleggingen i desember 2021, serien ble ferdigstillet april 2022.

Prosessen handler om å erkjenne og godta at det som ér, det er som det er. Det trenger ikke være noe spesiellt eller noe definert for å være noe.

Hjernen vår er skrudd sammen slik at vi leter etter mening og sammenheng i alt som er. Vi vurderer nytteverdi, dekorativ verdi, kvantitativ verdi og kvalitativ verdi.

Blikket vårt søker etter noe som ligner noe kjent. Vi ser etter ansikter, skikkelser, landskap og natur. Det gjør også jeg når jeg maler.

I denne serien har jeg derimot gjort det stikk motsatte. Jeg har valgt å strebe etter det totalt nonfigurative. Det som ikke kan beskrives med ord. Det som overhodet ikke er gjennkjennbart, men er totalt nytt og ukjent.

Ingen av bildene har tittel. Tolkningen er opp til betrakteren. Ingen teori er feil, og ingen er riktig. Bildene er det de er i seg selv, verken mer eller mindre.

2 kommentarer om “Absolutt Abstrakt, prosessen bak…

  1. Takk ❤
    Takk for nydelig sjelemat og litt hodemat. Teksten din om prosess, og spesielt abstrakt prosess, traff meg rett i hjertet og forsterket min egen prosess. Den både bekrefter og utfordrer, og inspirerte meg til å forsøke å sanse bildene, uten å lete etter mening og mønster. Det var en god øvelse ❤ Jeg føler jeg lyktes godt med å f ø l e bildene, og det ga meg nydelige opplevelser. Jeg har vært på skogtur, jeg har badet i tjern, jeg har lekt og jeg har grått. Vekslet mellom dyp melankoli, boblende glede, lett irritasjon, forundring og gjenkjennelse. Dette var en deilig øvelse i å være – sender deg varme takknemlige hjertetanker tilbake, kjære HeidiMaria

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: