Ytrings-ekstremisme

Når ideologien din er bygget på gode ting som fred, frihet og likhet for alle og idealet er kjærlighet, toleranse og inkludering. Hvis visjonen er frie rammer og fleksible regler, kan du da være ekstremist? Det er jo viktige og flotte verdier i vårt åpne og likeverdige samfunn, ikke sant?

Hva om frihetsidealet har blitt din identitet, og ideen fullstendig absorberer din personlighet? Enn hvis ideen er viktigst av alt og den blir rammene for dine personlige yttergrenser og du som individ ikke eksisterer mer.

Når kjærlighetsidealet gir deg friheten til å slippe å velge, slippe å tenke, slippe å forholde deg til andre mennesker og deres smerte, fordi den blir ugyldig når den ikke stemmer med dine verdier.

Når du slipper å stille spørsmål med noe, fordi du allerede har funnet sannheten. Den ene sannheten. Sannheten over alle sannheter, som er svaret på alle spørsmål, som skal gi fred og frihet til alle.

Når du ikke lenger kan lytte, når dialog er uønsket, når nåde ikke finnes, når barmhjertigheten i deg er død. Når alle må tenke som deg og inkluderingsreglene dine blir ubrytelige. Når du og ideen din er ukrenkelig, mens de andre ikke har verdi.

Når du hater den som mener noe annet enn deg, og de ikke fortjener å leve. Når metoden er vold og trusler, taushet er målet og dommen er ønske om død for de andre. Har du da blitt en ekstremist?

Når du ikke kan tolerere intoleranse, du moraliserer for moralister, du mobber mobbere og hater hatere, hva er du da?

Kanskje du har blitt et helt alminnelig nett-troll?

Selv om alt du ønsket var at den andre idioten skulle skjønne hvor trangsynt og intolerant han var, og bare innrømme at du har rett.

Ytringsfrihet er vanvittig viktig, men når det fører til ytringsmisbruk og ytringsavhengighet gjør det også stor skade.

Ytringsfrihet som brukes til løgn og undertrykkelse er ikke ytringsfrihet. Det er ingen frihet i løgn, ingen sannhet i undertrykkelse.

Ytringsfrihet er DIN personlige frihet til å ha DIN personlige mening og trygt kunne si den høyt uten at DU risikerer for at fengsel, tortur, dødsstraff eller andre sanksjoner fra stat og myndigheter.

Ytringsfrihet er ikke din frihet til å hindre andre i å ha sin mening eller din frihet til å trakasere andre fordi du mener noe om dem. Det er ikke ytringsfrihet! Det er drittsekkfakter. Fort gjort å ta feil når man trenger å rettferdiggjøre seg selv for å hetse noen.

Det gjelder også når du hetser noen for å være intollerant…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: