Nyttårsforsetter?

Det er jo litt både og med nyttårsforsetter. De siste 5-10 årene har jeg blitt ganske god på det. Jeg legger forpliktende, realistiske og overkommelige planer. Skriver dem ned og x-er av etterhvert som planen gjennomføres, forkastes eller revideres. Noe er konkrete mål, noe er igangsetting av endringsprosesser. Av og til er det årets tema. Noe blir ferdig første uka i januar, Noe blir ikke ferdig.

I år er noen forsetter mer holdningsskapende arbeid enn praktiske målsetninger. Fem fokusord for et fint år; takknemlighet, aksept, helse, glede og frihet.

1. Takknemlighet.

Takknemlig for året som gikk. Håper jeg overlever 2023 også. Ingen garanti det. Plutselig kan det være over. Takknemlig for det som er. Plutselig kan alt være snudd på hodet. Plutselig er verden anneledes igjen. Takknemlig for de jeg har. Plutselig blir noen borte.

2. Aksept

Jeg er som jeg er, du er som du er, dagen er som den er. Noe kan jeg gjøre bedre, men mye er bra nok som det er. Og ganske mye kan jeg overhodet ikke gjøre noe med.

3. Helse

Uten helseforebyggende tiltak og vedlikeholdsarbeid så blir hverdagene raskt mer utfordrende og strevsomme enn nødvendig. Jo før jeg begynner, jo bedre er det. Den tiden jeg ikke bruker på å forebygge nå, kan fort bli tid som går med til å reparere senere.

4. Glede

Glede meg. Glede andre. Tillate glede. Ikke være gledesdreper. Romme glede, gi rom for glede. Glede er undervurdert. Den kommer liksom litt i skyggen av «å være lykkelig». Jeg foretrekker Glede. Lykke er så flyktig.

5. Frihet

Frihet fra ufrihet, hva det enn måtte være til enhver tid. Frihet, rett og slett. Frihet, hva er det egentlig? Hvor fri kan man være? Hvor mye frihet vil man ha? Hvor mye frihet kan man gi?

Uansett,- om du har mange, få eller ingen nyttårsforsetter så ønsker jeg deg et riktig godt nytt 2023 💞 og takk for 2022✨️

2.korinter 3.17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: