Helsevesenet 🩷❤️‍🩹❤️‍🔥

Det har vært mye negativt å lese både om og fra det norske helsevesenet de siste årene, men jeg føler for å nyansere det bittelitt.

Jeg havnet plutselig i en situasjon hvor jeg trengte akutt helsehjelp mens jeg var i Harstad.

Ambulansen kom raskt, gutta ombord var både effektive, medmenneskelige og litt stressa, men laaaangt fra så stressa som meg. De fikk med seg det viktigste, utførte alt raskt og effektivt, bukserte meg og båra trygt over snøskavler, kjørte trygt og sørget for at alt var klart da jeg kom frem til sykehuset. Jeg fikk også med meg pårørende i bilen av nødvendige årsaker. Takk til Evenskjær ambulansen ❤️

Da jeg kom frem, og var helt koko av morfin og panikk, ble jeg møtt av en hel gjeng ungdommer. Unge, engasjerte og tatoverte mennesker fra flere verdensdeler og nasjoner som sammarbeidet under et voldsomt tidspress. De var tålmodige, konsentrerte, oppmerksomme og omsorgsfulle. Takk til dem ❤️

I løpet av minutter var jeg koblet til alt mulig som hylte og pep, kirurg var jaget ut av senga og møtte opp til mulig nattarbeid og turnusleger dobbelsjekka rubbel og bit. Takk til dem ❤️

De hørte både på meg og på informasjon fra pårørende og tok alt til etterretning. Selv om morfin gir meg munndiare og akutt og hemningsløs forelskelse i alle mennesker jeg treffer på min vei.

Vi ringte ambulanse kl 22.00 og klokka 03.00 var jeg ferdig utredet, medisinert og prekivert. Alle indre organer kartlagt, uante mengder blod analysert og faren over.

Jeg fikk en seng på tomannsrom og tildelt en sykepleier, opprinnelig fra Afrika. Rasende dyktig dame, omsorgsfull, effektiv, stålkontroll og ett hakk foran hele tiden. Tross litt språkutfordringer var jeg i de mest kapable hender natten gjennom. Tusen takk til henne ❤️

Flesteparten jeg møtte var under 40 år, mange også under 30. De var hyggelige, oppmerksomme, dyktige, nøyaktige og hjelpsom så langt det var mulig. Men de var travle! Det gikk i ett. Takk til dem ❤️

For jeg var ikke alene på avdelingen eller på akuttmottaket selv om det var lørdagsnatt. Alle de andre pasientene jeg kunne se fikk akkurat samme gode behandling som meg.

Nå var jeg innom bare i 12 timer før jeg var utskrevet med videre henvisning til Bodø. Og jeg var knapt kommet hjem til eget hus før jeg mottok innkalling til oppfølging i Bodø.

Nå var det heldigvis ikke noe fryktelig alvorlig som feilet meg, men på tross av at det ikke var livstruende fikk jeg rask og god hjelp.

Det betyr så mye når man er i en sånn sårbar, smertefull og hjelpeløs situasjon, at man kan stole på vilt fremmede mennesker, som man ikke engang rekker å takke før de har forsvunnet ut av livet ditt igjen.

❤ Så takk til alle dyktige helsearbeidere ved Harstad sykehus. ❤️ og spesielt de på gastroavdelingen.

Og streng beskjed til helseministeren. GI DISSE FOLKA BEDRE LØNN, FLERE KOLLEGAER OG FLERE STUDIEPLASSER. Her har staten arbeidsgiveransvaret til syvende og sist.

SLUTT Å VURDER HELSEFORETAKENES SUKSESS I ØKONOMISK LØNNSOMHET. Målestokken må være hvor mange pasienter som overlever, får riktig og god behandling, og kort ventetid.

Helsevesenet skal hjelpe syke mennesker tilbake til så god helse som mulig. Det er det som er poenget med sykehus og helsepersonell. Ikke at de skal gi størst mulig økonomisk avkastning til styremedlemmer og eiere.

Det norske helsevesenet er fullt av dyktige mennesker som gjør en fantastisk god jobb, så legg forholdene til rette for det, i steder for å tilrettelegge for økonomisk vinning i toppen.

Og du helseminister, du kommer til å trenge disse folka, både du og familien din, bare sånn i tilfelle du trodde det var mulig å komme seg gjennom livet uten å havne på sykehus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: