Sommerkroppen

Ser man på kroppen som noe annet enn et seksualisert statussymbol, så er den ganske imponerende.

Hvis vi ser litt vitenskapelig på den, og tar inn over oss hvor mange fantastiske prosesser som foregår samtidig, hvor effektivt den fornyer seg, hvordan den endrer seg, hva den kan utrette, hvilket fantastisk system for orientering i verden den har, alle sensorer, signaler, hormoner, nerver, celler og og og. Det er virkelig helt utrolig hva som foregår i en kropp! Og alt skjer uten at du trenger å tenke på det engang.

Faktisk kan du rote det ganske mye til om du begynner å blande deg oppi. Holder pusten eller nekter å gå på do f.eks.

Denne kroppen, selv om den blir skadd, bærer bevisstheten din rundt i verden så lenge den makter, den holder ut ganske mye dritt for din skyld. Søppelmat, smerter, sykdom, forfall, dårlig vedlikehold, stress, lite søvn, fødsler, misbruk, giftstoffer, stråling, selvskading, vold og overdrevet soling.

Den gir deg opplevelsen av musikk og dans, god mat og drikke, kos, klem, sex og kjærlighet. Den lar deg oppleve sorg, savn, sinne, redsel og ekstase. Kroppen din er din ENESTE mulighet til å erfare det fysiske livet.

Kanskje ikke akkurat din kropp kan ikke brukes i reklamekampanjer for selvbildeknusende produkter, eller mikroskopisk undertøy av edelstener, men det gjør den ikke mindre fantastisk.

Snart begynner maset om «sommerkroppen» (skulle tro vi var harer eller noe, som bytter pels etter årstiden) Når maser setter inn, husk at det er kun akkurat denne fantastiske kroppen du har akkurat nå som kan la deg nyte sommeren. Ingen myggstikk uten kropp.

Den kroppen du har hatt siden starten, som har vært trofast med deg gjennom barndom, tannfelling, skrubbsår, skiturer,puberteten, det første kysset, det første samleiet og det beste samleiet, forelskelser, kjærlighetssorg, fødslene, tannverk, grillmat og soleksem.

Den kroppen du har, vil være trofast sammen med deg gjennom resten av livet og alderdommen. Ikke forakt den. Ikke se ned på den. Ikke skjemmes av den. Behandle den som en kjær, trofast, gammel venn som du vet ikke vil forlate deg uansett.

Vær den takknemlig. Sett pris på den. Ta vare på den. Gi den nok vann og bruk solkrem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: